Onthulling logo

Onthulling logo

Samen (op) groeien met nieuw logo De Bongerd in Oene

Het is in december extra feest in Oene! De kinderen van Daltonschool de Bongerd hebben woensdag 7 december hun nieuwe logo onthuld. Het is een grote stap die de school maakt naar nog meer vernieuwingen!

Schooldirecteur Anita Huitema is blij met de nieuwe uitstraling van De Bongerd. ‘We waren toe aan meer zichtbaarheid, en zo val je van het één in het ander. Wat is begonnen met de wens van een bordje langs de weg is uitgemond in een herziene visie op ons onderwijs en alle vervolgstappen waar we nu de resultaten van zien. Visie is namelijk bepalend voor de keuze van een nieuw logo en een nieuwe slogan. De visie maakt duidelijk welke kant we op willen met ons onderwijs. Een visie die past bij de school, maar vooral die past bij de kinderen. Dat heeft ook geleid tot de slogan ‘Samen groeien’.

De kinderen van de leerlingenraad hebben de feestelijke activiteiten van de onthulling in goede banen geleid. ‘Het past goed bij de Dalton kernwaarden samenwerken en zelfstandigheid’, zegt Huitema lachend. ‘Het is belangrijk dat kinderen leren zelfstandig keuzes te maken en daarbij, ieder vanuit zijn of haar eigen talent, in staat is samen te werken bij het uitvoeren van de taak. Wat je zelf kunt, doe je zelf’.

De kinderen hebben het logo onthuld en symbolisch de eerste appelboom geplant. Daarna is er geproost op nóg meer! Dat de school grootse plannen heeft is te zien aan de appelbomen die nu in de groenstrook naast de school staan. De ouders van De Bongerd hebben een grote rol in de totstandkoming daarvan. Na een gezamenlijke start om de visie op buitenspelen helder te krijgen is de werkgroep actief bij het verder uitwerken en straks de realisatie ervan. ‘Samen kunnen we immers meer’. Door het plaatsen van het logo, de zichtbaarheid van onze slogan én de aftrap voor een groener schoolplein ontstaat er verbinding en doet De Bongerd zijn naam weer écht eer aan. Hierdoor kunnen we richting de toekomst ‘Samen (op) groeien!’.

Previous Article Thematisch werken