Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenweek kunt je vast dromen over later. Worden wat je wil is het thema van 2021. In alle groepen zijn we daarom bezig geweest met bestaande beroepen, is er bedacht wat je misschien wel worden wil, maar hebben we ook nagedacht over de beroepen van de toekomst!

Juliette Nijboer heeft met de kinderen van groep 1-2-3 gedanst. Het dansen was gekoppeld aan het prentenboek ‘Een giraf kan niet dansen’. Het thema van het verhaal is dat je meer kunt dan je denkt. Als je maar durft en een beetje aangemoedigd wordt.

In groep 4-5-6 zijn de kinderen als een echter illustrator aan het werk geweest. Aan de hand van een gedicht en heel veel verschillende materialen zijn er prachtige illustraties gemaakt onder begeleiding van Marit de Wolf.
Ik ben in het midden, het midden van een prachtig tuinschilderij. De lijst om mij is een hoge bomenrij’. Door middel van het creatief omgaan met olie-pastel-krijt, de pen en papier zijn de mooiste werken gemaakt.

Als je schrijver wilt worden is het heel belangrijk dat je veel fantasie hebt en een beetje levendig kunt vertellen. Groep 7-8 is aan het werk gegaan met een heuse schrijfster; Charlotte Doornhein.
Er is kort vertelt over de boeken die ze heeft geschreven en dan met name over het boek waar ze momenteel aan werkt: ‘Samoerai training in Brazilië’.
In het boek volgen we de avonturen van jiujitsu grandmaster Hélio Gracie en zijn leerlingen de Valente kinderen.

De kinderboekenweek is afgesloten met het uitreiken van de zilveren griffels en gouden penselen. Alle kinderen hebben hun best gedaan om een mooie tekening, verhaal of gedicht te maken over hun gekozen (fantasie) beroep. Elke groep heeft 2 winnaars. Van harte gefeliciteerd! De griffels en penselen zijn feestelijk uitgereikt door de leerlingen-jury. Van alle kunstwerken wordt een KBW-boek gemaakt dat na de herfstvakantie door iedereen kan worden ingezien. Aan het eind van de uitreiking is er samen gezongen en gingen we swingend de kinderboekenweek uit!

Previous Article Coronaprotocol
Next Article Schoolontbijt